donderdag 3 mei 2007

Dag van de persvrijheid

Er was geen verband tussen al-Qaida en Saddam’s Irak, wel?
Daar waren we het over eens. In de complete Westerse pers, in de eerste plaats de grote persbureau’s, de grote kranten, de opinietijdschriften in de VS, Duitsland, Frankrijk, de TV, BBC, de networks, NOS, Karel van de Graaf, wie niet- werd enig verband tussen die twee luidkeels en in alle toonaarden ontkend.
Hoe kan het dan dat in ex-CIA directeur George Tenet’s boek At the Center of the Storm uitgebreid verslag wordt gedaan van de overwegingen van CIA analisten omtrent de activiteiten van al-Qaida in Irak in 2002 en 2003?
Lees daartoe het uitstekende stuk van Melanie Phillips.
Natuurlijk, wie het weten wilde kon in de Weekly Standard (Stephen Hayes) of Pajamas Media (Rich Miniter) alles lezen over de contacten van Bin Laden en zijn terroristen met Saddam. Maar onze formele journalisten hebben ons alle informatie daarover welbewust onthouden.
Hoe noem je zoiets? Selectieve verslaggeving? Neemt men ons in bescherming tegen dingen die we toch niet hoeven te weten? Informatiestroomregeling?
Ik noem het Lügenpropaganda. Het is propaganda waar Goebbels een puntje aan zou kunnen zuigen. We leven in een wereld waar dezelfde mensen die ons vertellen dat we zo vrij zijn en waar we van overheidswege opgeroepen worden de vrijheid te vieren, zo arrogant zijn ons krankzinnig onwaarschijnlijke leugens te vertellen.

Geen opmerkingen: