dinsdag 8 mei 2007

Vrijheid in gevaar

Ik heb net de !Uitkijk ingelicht over een post van Baron Bodissey op Gates of Vienna waarin melding wordt gemaakt van Finse blogger Mikko Ellilä die aangepakt wordt door justitie in zijn land op grond van een vage antidiscriminatiewet. Het schijnt dat hij zijn mening over de Islam heeft gegeven en dat kan het gezag natuurlijk niet over zijn kant laten gaan.

Meer dan zestig jaar lang hebben we gevierd dat we bevrijd werden van een regime dat Europa zijn ideologie met geweld oplegde. Zeggen wat je wilde was gevaarlijk. Kranten kregen publicatieverbod. Organisaties werden gleichgeschaltet. Wie zich verzette werd doodgeschoten. Maar toen werden we bevrijd en mocht alles weer… Maar nu niet meer, blijkbaar. De mensen die ons meer dan een halve eeuw lang –en mijn hele leven lang– hebben voorgehouden hoe waardevol de vrijheid is, zijn er gaandeweg toe overgegaan iedereen die fundamentele kritiek levert op hun besluiten te muilkorven.

Dat gaat natuurlijk in de eerste plaats over hun algemeen met gejuich begroette move om een miljoen moslims het land in te sluizen (twintig miljoen nu over heel Europa). Overal in Europa, maar zelfs ook in de VS, voldoen de antidiscriminatiewetten prima om die arme slachtoffergroep te beschermen tegen de meningsuitingen van de eigen, diep gewantrouwde burgers.

Vervolgens hebben we die serie verdragen waarmee men onze soevereiniteit aan Brussel heeft weggetekend zonder ons om toestemming te vragen. Het behoeft nauwelijks betoog dat de huidige club ministers heeft afgesproken dat het "nee" tegen de Europese grondwet toch geen nee is. De dames en heren in Den Haag weten dat soort dingen beter dan jij of ik, die daarvoor niet doorgeleerd hebben.

En dan is er nog de welvaartstaat. Den Haag neemt ons gemiddeld ongeveer 40% van ons inkomen af omdat men zich voorstelt dat men beter weet dan wij hoe of waaraan wij ons geld uit moeten geven. Doodsbang is men voor het idee van de vrijheid, van een economie met lage belastingen, gereguleerd door marktkrachten –dat wil zeggen door onszelf– en niet door ambtenaren.

Overal in de wereld is de vrijheid in gevaar. Direct aangevallen door de jihad wordt ze, maar hier heeft een coalitie van links-extremisten, journalisten en bureaucraten/politici het bestaan om in plaats van de rijen te sluiten en front te vormen tegen de islamofascistische dreiging, een stilzwijgende coalitie met de islamisten aan te gaan met geen ander doel dan hun wankelende politieke positie te verstevigen. Leid de woede van de domme menigte af in de richting van Amerika en Israel, is het parool. Zo wist Gerhard Schröder zich immers een tweede termijn als kanselier te bezorgen. Wie een afwijkend geluid laat horen maak je af in de pers of gooi je in de bak!
Wie dit niet geloven kan leze het artikel (in het Duits) van Gudrun Eussner over islamist Tariq Ramadan en andere jihadi’s die met steun van de autoriteiten op universiteiten in Engeland en Duitsland zieltjes winnen voor de Islam.

Geen opmerkingen: