woensdag 9 mei 2007

Vrijheid in gevaar II

Misschien is niet iedereen ervan overtuigd dat de door God over ons gestelde elites bezig zijn onze vrijheden actief in te perken zoals ik schreef in de vorige, nogal verhitte post. Denk dan nog eens terug aan de Deense cartooncontroverse. Een vrijheid van meningsuiting die wordt ingeperkt omdat individuen, religies of ideologieen zich beledigd voelen is geen knip voor de neus meer waard. Die vrijheid houdt juist het recht om te kwetsen in zich besloten. Als alleen niet-kwetsende publicaties en uitingen geoorloofd zijn is een grondwetsartikel dat die vrijheid expliciet beschermt een dode letter geworden.
Radicale moslims zijn erop uit om, door zich voortdurend beledigd te tonen over dingen die hier in het Westen tot nu toe als onschuldig en normaal werden beschouwd, onze gewone vrijheden van binnenuit uit te hollen. Een van de meest ontstellende feiten van deze tijd is dat ze daar de actieve medewerking van de Westerse pers en politiek voor krijgen.

Aanvulling: Iemand die hierover behartenswaardige dingen zegt en boeken schrijft is Robert Spencer. Hij heeft nu weer een illustratief verhaal op Hot Air.
Dat er ook hoop is en er gematigde moslims bestaan, die een hekel hebben aan de jihadi's, bewijst een artikel van Stephen Schwartz in de Weekly Standard over de problemen die Europese moslims op de Balkan hebben met de zieltjeswinnerij die radicalen daar met Saoedisch geld bedrijven. Wel hebben ze onze hulp nodig, die uitblijft door de verlamming die westerse regeringen lijkt te hebben getroffen.

Geen opmerkingen: