vrijdag 13 april 2007

In het nieuws vandaag

Iran liet de 15 Britten snel weer gaan. Wat had het te betekenen? Blijkbaar moet de indruk worden gewekt dat er met de Islamitische Republiek gepraat en onderhandeld kan worden, dat de standpunten bespreekbaar en fluïde zijn. Dit is niet echt zo. De doelen –en methodes– van de hardliners van de Revolutionaire Garde en Ahmadinejad zijn sinds de revolutie in 1979 onveranderd: vernietiging van Israel en onderwerping van het Westen. Om die doelen te bereiken moet de VS uit het Midden-Oosten verdreven worden. In de islamitische wereld moet het Shiïsme overheersend worden. Terreur, ontvoering en oorlog zijn routine en middelen tot het doel. Zoals ook Hezbollah, het geliefde wapen van de mullahs, door hen gecreëerd, getraind, bewapend is en gefinancierd wordt. Ook al-Qaida of delen daarvan staan hun ten dienste, als we Michael Ledeen kunnen geloven. (Dat kunnen we denk ik wel). Ze zijn al lang bezig met de destabilisering van de wereldorde. Met een goed uitgebalanceerde politiek gebaseerd op misleiding en het aanjagen van angst weten ze een groot deel van de elites van de vijand (wij) aan hun kant te krijgen: de Democraten in Amerika, de mainstream pers waar dan ook in het Westen, de EU, vooral Duitsland met zijn miljardenhandel met Iran. Allemaal krachten die in hun voordeel werken en verhinderen dat militaire actie van de zijde van de VS of Israel wordt ondernomen – of althans een minder aantrekkelijke optie maken.
Waarom staat links aan de kant van het fascistisch-islamistische Iran?
Links is niet langer een samenhangende seculiere ideologie, maar een dogmatisch geloof geworden. Het linkse geloof is doortrokken met dogma’s, die worden gehandhaafd niettegenstaande de feiten of de met het gezonde verstand waargenomen werkelijkheid. Iran is een “slachtoffer” van Bush’ agressie. zo wil men het zien. Iets waar de mullahs met volleerde handigheid op inspelen.

Aanvulling:
De methodes van de mullahs maken me een beetje paranoïde, misschien, maar terwijl een aanslag op het Iraakse parlement niet rechtstreeks kan worden herleid tot de Rev. Garde, ga je wel een opzetje tussen Iran en Noord-Korea vermoeden nu de laatste aan kondigt de kernreactoren stil te gaan leggen.

Geen opmerkingen: