vrijdag 28 september 2007

Besturen in Nederland

Ben ik het nou of heeft het CDA bij de laatste verkiezingen een truc als die van Schröder toegepast?

Het begint me nu pas te dagen, nu dat deze NSB-regering onze soevereiniteit tegen de wil van een meerderheid van de bevolking in wegtekent. Het schouwspel waarbij de ene regeringspartij de andere dwingt het volk rechten en vrijheden te onthouden en zich evengoed “democratisch” noemt, je weet niet of je moet huilen of lachen.

Maar de cynische manoeuvres en de gewetenloze besluiten maken dat de geest wordt afgeleid naar het CDA en haar modus operandi. Naar Balkenende en Van Agt. Balkenende de “vriend van Israel”, die toch zo wendbaar is temidden van de EU-elite wier buitenlandse politiek de eventuele vernietiging van dat land, laten we zeggen, op de koop toe lijkt te nemen; en Van Agt de nooitgedachte vriend der Onderdrukte Palestijnen. Ik vroeg me al langer af wat er achter de plotselinge links-extremistische stellingname van de laatste zit. Was er sprake van een éen tweetje?

Het is toch op zijn minst opmerkelijk dat er geen ruzie ontstond tussen beide heren zoals er ruzies zijn in bijna alle partijen. De bedoeling van Van Agt’s plotselinge en publiekelijk uitgespeelde wroeging t.a.v. de Palestijnen moet zijn geweest om degenen onder de Nederlandse bevolking die zijn gaan geloven in de antisemitische horrorverhalen en anti-Israelmythen zoals verzonnen door de Arabische nazi’s van Fatah en Hamas (en die kritiekloos worden doorgegeven door onze collaborerende media) voor het CDA te behouden, net als het voor Gerhard Schröder in 2002 electoraal voordeel opleverde zich met Holocaustontkenners te encanailleren. Goed voorbeeld doet goed volgen.

Fijne regering hebben we.

Geen opmerkingen: