vrijdag 14 september 2007

Hoe linkser hoe bruiner

Stan de Jong schreef onlangs een stukje in Het Vrije Volk (´SP en jodenhaat´) waarin hij (Kleintje Muurkrant citerend) melding maakte dat
Vanaf de persoonlijke weblog van Jan Marijnissen, middels de affaire Düzgün Yilderim/Elma Verhey c.s. herbevestigd als de Kim Jong-il van Madurodam, alsmede vanaf allerlei andere SP-webpagina's/-websites kan zo worden doorgeklikt naar de webpagina's van SP TEEVEE die toegang bieden tot de goorste vormen van fascistische en racistische propaganda inclusief een namenlijst van (alsnog te vergassen?) "Bekende joden in de Nederlandse politiek en media" met onder (veel) meer Clairy Polak, Dieuwertje Blok, Frans Weisglas, Job Cohen, Jacques Wallage, Pauline Broekema, Marga Minco en Ernst Hirsch Ballin.”
Dat SP plots een roodbruine partij blijkt te zijn verrast eigenlijk niet. Ons tijdgewricht kenmerkt zich immers door een bruining van socialistische of sociaal-democratische partijen. De geloofsafval heeft deze partijen gedwongen hun oren naar links-fascistische en islamistische ´grassroots´ te laten hangen. Bovendien heeft een gelovig socialist het machtsmonopolie van de staat nodig om zijn theorieën werkelijkheid te laten worden. Ongelimiteerd kapitalisme is het resultaat van maximale individuele vrijheid, socialisme kan alleen met behulp van dwang worden opgelegd.
De houding van de SP doet denken aan de actie van oud-bondskanselier Gerhard Schröder in 2002. Die vertoonde zich tijdens de Frankfurter Buchmesse glimlachend met een naaste medewerker van de beruchte Franse Holocaustontkenner Garaudy en won daarmee een tweede termijn als kanselier. Toendertijd reageerden de Nederlandse media door op kenmerkende wijze de bevriende politicus in bescherming te nemen. Het voorval werd totaal doodgezwegen.
Zo weet dus Marijnissen ook wat hij zich kan veroorloven. Immers, waarom zouden ze hem weigeren wat ze gratis aan een buitenlands politicus gaven?

Geen opmerkingen: