woensdag 26 september 2007

Meerpartijendictatuur Nederland

Wie ons politieke systeem op zijn merites wil beoordelen moet verder willen kijken dan wat zich oppervlakkig beschouwd afspeelt. Ik zou zelfs zeggen dat voor wie er iets zinnigs over wil zeggen het de eerste vereiste is dat men inziet dat de politieke cultuur in NL en in het Westen als geheel een monoliet is (geworden).
De oude partijen monopoliseren en overheersen de staatsinstellingen op exact dezelfde manier als de Communistische Partij der Sovjet-Unie dat in Rusland deed: De CPSU vormde een parallelorganisatie naast de staat die alle staatsinstellingen bewaakte en beheerste. Aldaar een eenpartijdictatuur, wij leven in een meerpartijendictatuur. Het is zeker geen democratie te noemen, misschien zelfs geen rechtsstaat (meer).
Zo monopoliseert het CDA het ministerie van justitie. Daarmee houdt deze partij greep op het repressieapparaat. De politieke invloed op vonnissen en arresten is onmiskenbaar De WRR en de Raad van State geven het kabinet de adviezen die het wil horen. Het zijn volstrekt geen onafhankelijke instituties meer. Ze zijn gleichgeschaltet. Rechters vonnissen zoals de minister wil, niettegenstaande de betuigingen van “zorgvuldig omgaan” met zaken die onder de rechter zijn, of de vele verwijzingen naar de “onafhankelijke” rechter. TV & Radio en de kranten weerspiegelen het politiek correcte wereldbeeld, zoals de partitocratie dat wenst te horen – het is overheidspropaganda. Kiezers worden zorgvuldig buiten het EU-proces gehouden. Het gevolg is dat Nederland steeds meer een Sovjetstaat is en de EU lijkt steeds meer op de Sovjet-Unie.

Geen opmerkingen: