donderdag 23 augustus 2007

Gotcha!

Typisch publieke-omroepprograma Netwerk had een item vandaag over GeenStijl.nl.
Ze leggen de kijkertjes uit dat GS iets is op een ding dat een compjoeter heet en daar zitten heel nare jongens die mensen lastig vallen door hun adres op het net te zetten.

GeenStijl is een zogenoemd shock-log en doet denken aan de benadering van Britse tabloids. De mensen achter het log, met bijnamen als Fleischbaum, De Chileen en Prof. Hoxha, deinzen er niet voor terug om bepaalde mensen en instanties voortdurend op de hak te nemen, soms zelfs op een hetze-achtige manier.
Aart Zeeman vergeet erbij te zeggen dat de journalistieke stijl van zijn programma er een is van de Pravda uit de jaren '70... Zoveel mogelijk de hielen likken van de machthebbers die immers je salaris betalen (met publiek geld). Die machthebbers willen immers niet dat het publiek iets anders kan lezen dan door hun goedgekeurde meningen. Anders is de propaganda niet effectief. Dus moet een publicatie als GS aangepakt en zwart gemaakt worden. Het spreekt vanzelf dat er met juridische maatregelen wordt gedreigd. Dat werkt want de rechters bevinden zich in deze bananenrepubliek in dezelfde machtssfeer als de publieke-omroephoernalisten. Wat een land.

Wat linx naar integere journalisten:
http://www.standejong.nl/ (Stan de Jong)
http://www.nrcombudsman.nl/ (Mischa Kat)
http://www.klokkenluideronline.nl/
http://www.geenonschuldigenvast.nl/ (Maurice de Hond over de Deventer moordzaak).

Update:(27-08-2007 16:48)
Gisteren (Zondag de 26ste augustus) had Stan de Jong een aardige bijdrage over "De razzia van NRC": het NRC-artikel waarin een groot aantal "rechtse" sites, zeg maar, aan de kaak werden gesteld.

Mijn eigen website staat overigens niet op de lijst, geheel ten onrechte, want ik heb altijd luid en duidelijk verkondigd ‘rechts’ te zijn. Ik overweeg hierover te klagen bij de hoofdredactie. Ik ben gekrenkt, teleurgesteld.
Tsja. Wat een kranige verdedigers van de vrijheid van meningsuiting toch, daar bij de "oude media". Overigens is de pagina die er gisteren nog was, spoorloos verdwenen. wie de link in Stan z'n blog volgt vindt alleen nog dit. Dan maar via Retecool:Wie ook over deze kwestie bericht deed is Mischa Kat. Welnu, de blogs van Mischa Kat, Klokkenluideronline.nl en NRCombudsman.nl zijn down! Sinister.

Geen opmerkingen: