zondag 30 maart 2008

Derb, Fitna en JP

1.Ik ben al weken bezig John Derbyshire’s enorme voorraad aan eerder op het web of in druk verschenen artikelen door te werken. Ik kan er voorlopig nog geen genoeg van krijgen. Hij heeft ze allemaal op zijn oude site http://www.olimu.com/ staan. Onderwerpen: China – moet dekoloniseren voor het kan democratiseren. Hierbij moet niet op hulp van Chinese intellectuelen worden gerekend. De Chinese jeugd is grondig en effectief geïndoctrineerd. (In dit artikel uit 2000 levert hij een plan van actie om China binnen 10 jaar te democratiseren). Verder: de ernstige dreiging voor de individuele vrijheid van de zijde van de Democraten, zelfs in zijn tweede vaderland Amerika. Dan: boeken – hij leest enorm veel en kan er intelligent en met humor over schrijven. En dan is hij ook nog een liefhebber van wiskunde.

2.Waarom heeft Balkenende de Wilders-film zo hoog opgespeeld? Het was toch niet in zijn belang om als tegenstander van “het gedachtegoed van de heer Wilders” zoveel reclame te maken en bovendien eventuele gewelddadige reacties van moslims van tevoren te rechtvaardigen? Met andere woorden: is B. erg dom en naïef of juist erg sluw en volkomen doortrapt? Ik denk dat we op grond van de beschikbare aanwijzingen tot de laatste optie moeten besluiten. Het doel was blijkbaar een mediastorm van op de persoon van Geert gerichte verontwaardiging en verwijt te creëren, om hem zo onder druk te zetten.
De man doet zich voor als principiële Christen met moreel doorworstelde standpunten, maar in werkelijkheid treedt hij gewetenloos op tegen alles dat zich verzet tegen de Haagse machtsmonoliet.
De pers likt daarbij zijn hielen op een werkelijk stuitende manier. Die laten zich maar al te gretig voor zijn karretje spannen. Vrijdag besteedde Het Journaal het grootste deel van zijn zendtijd aan “de mogelijke gevolgen”. De rest van de praatprogramma’s ging niet anders.

3.De EU heeft zich – na rijp beraad uiteraard – tégen een boycot van de Spelen uitgesproken. Onze eigen door Christelijke principes geleide, moreel hoogstaande Leider zit straks tijdens de openingsceremonie naast de oppermoordenaar van China.

Geen opmerkingen: