vrijdag 9 maart 2007

Nieuwe tirannie II

Het vonnis tegen 'Scooter' Libby in de VS betekent dat nu ook het gerechtelijk systeem sterk gepolitizeerd is. Na de onderwijssector, -hoger en lager onderwijs-, de journalistiek (de MSM) en het grootste deel van de overheidsbureaucratieen in Amerika, zijn de courts nu ook wapens geworden in de handen van links-radicalen en is het niet te verwachten dat iemand die niet links is (Republikein) en enige prominentie heeft nog een eerlijk proces kan krijgen.
Het was een proces tegen de Bush-administratie en speciaal tegen Cheney, die waarschijnlijk het volgende doelwit is. Het hele Plame-schandaal was vanaf het eerste begin een storm in een glas water, en eerder een manier om de Bush-adm. onder druk te zetten. Er is geen misdaad of overtreding, en toch een vonnis. Het is politiek, zoals alles politiek is -of wordt- als Democraten er om politieke redenen gebruik van maken.
Zo zijn dus hele sectoren van het Amerikaanse openbare leven in handen van mensen die geen enkele aanvechting hebben de verschillende structuren te laten werken zoals bedoeld, maar in wiens handen elke instelling (proces, school, overheidsagentschap) een politiek wapen wordt waarmee conservatieven getreiterd, burgers van hun belasinggeld beroofd en het Christendom uit het openbare leven wordt geweerd.
Hiertegen zal iets ondernomen moeten worden. Een volgende president moet dan niet alleen de oorlog tegen terreur en islamisme voeren, maar ook de bureaucratieen hervormen, iets waar elke regering tot nu toe niets aan gedaan of de tanden op stuk gebroken heeft. Vooruitzichten voor het overleven van de vrijheid in het Westen: somber.

Geen opmerkingen: